Србија со нови 75 случаи со корона вирус, почина еден

 

Според последните податоци во Србија регистрирани се уште 75 нови случаи со корона вирус во Србија.

Од последиците од вирусот почина еден пациент, со што вкупната бројка достигна 746 лица.
Тестирани биле 7.422.

На респиратори се 22 пациенти.

Во Белград се регистрирани 36 позиотивни случаи.