Србија со најмногу починати во еден ден досега – 61


Во последните 24 часа, во Србија, вирусот корона е потврден кај 7.041 лица, а во исто време, починале 61 пациенти како резултат на оваа болест.

Тестирани се 18.592 луѓе.

Постојат 254 пациенти на респиратор.

Досега се тестирани вкупно 1.744.981, а позитивни биле 163.035.

Денеска, Ана Брнабиќ објави дека се разгледуваат нови мерки и дека состанокот на кризниот штаб ќе биде на почетокот на неделата.