Србија со 168 новозаразени, болеста повторно зема замав

Во последните 24 часа во Србија се регистрирани 168 новозаразени со корона вирус, а биле тестирани 4.976.

Во истиот период почина еден пациент. На респиратор се 23 пациенти.

Откако со недели наназад Србија имаше двоцифрен борј новозаразени дневно, последните неколку дена бележи пораст, од 121, 125, па денеска и 168 новозаразени.