Србија пријави нови 72 случаи со корона вирус, почина еден пациент

 

Во изминатите 24 часа во Србија регистрирани се 72 нови случаи, а едно лице почина.

Тестирани биле 3.138 примероци.

Според последните податоци на Министерството за здравство, на респиратор се 21 пациент.