Србија повторно со повеќе од 5.000 заразени, починаа 38

 

Сpоред последните информации, во Србија регистрирани се 5.067 нови случаи со корона вирус, а починаа 38 пациенти.

Тестирани се 15.601 примерок, а а респиратор има 216 пациенти.

Во болница се лекуваат 6.329 заболени, а стапката на смртност е 0,98 отсто.

Од почетокот на епидемијата тестирани се 1.638.709 луше, а регистрирани 126.187 позитивни на корона вирус.