Србија ги предупрeдува младите

Во Клиничкиот центар на Србија има осум респираторни пациенти, најмладиот е ’85 година. Најстариот респираторен пациент е стар 80 години, според прес-конференцијата што ја одржа српската влада.

-Има претежно средовечни лица на респиратори, но имаме и помлад пациент. Еден е ’77 година. Ова е предупредување за секој што слуша, да се држи до мерките. Да се ​​биде на респиратори значи дека тие се изложени на ризик за витална животна функција- дишење, изјави заменик директорот на Клиниката за инфективни болести ККС, д-р Ивана Милошевиќ.

Ова е доказ дека младите не се имуни на вирусот.

Кинеските експерти изјавија дека епидемијата во Србија ќе се стабилизира за 29 дена.