Спасовски за новогодишните празници: Ги следиме објектите кои се издаваат за прослава и ќе преземеме мерки

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во своето гостување на ТВ21 кажа какви мерки ќе бидат преземени за време на престојните новогодишни и божиќни празници.

– За празниците очекуваме некаков став од Комисијата за заразни болести, да видиме што ќе препорачаат во однос на проценката која ќе се направи проценка за ризик. Ние во МВР ги следиме посебно на издавање на објекти за прослава на празниците. И веќе имаме одредени сознанија, и сериозно ќе преземеме мерки, рече министерот.