Совети од стјуардеса: Работи кои никогаш не треба да ги правите во авион


Многу патници на авиокомпаниите ги знаат класичните вежби и предупредувања, но има и неколку совети што ги знаат само оние кои работат таму. Еве што откри стјуардесата од Далас. Шер, стјуардеса која често објавува различни видеа, неодамна откри три совети за патниците кои многу ги надминуваат вообичаените упатства за тоа како да се однесуваат во авионите.

Има три работи за кои тој верува дека луѓето не треба да ги прават додека патуваат со авион.

1. Носење кратки панталони
Шер истакнува дека авионите се ладни во лето, тој верува дека луѓето се смрзнуваат кога носат нешто кратко на летот. Понатаму, тој посочува дека има уште една многу практична причина.

„Да речеме дека има евакуација. Мора да се спуштите по тобоганот, а панталоните ќе ви се свиткаат до задникот“ – изјави Шер.

2. Резервација на билет со застој помалку од три часа
Иако летовите со кратки застанувања се секогаш поевтини, Шер вели дека тоа често е проблем поради доцнењето на авионите. Освен тоа, храната е лоша, во шанкот има чудаци, а часовите дружење низ аеродромот никому не му се интересни. Сепак, стјуардесата смета дека и тоа треба да се земе предвид. Денеска летовите главно доцнат поради недостиг на персонал.

„Веројатноста да го пропуштите вториот лет е голема доколку имате помалку од три часа помеѓу пристигнувањето и полетувањето“ – објави Шер.

Затоа, подгответе се да бидете на аеродром и да чекате, но и помалку стрес за организацијата.

3. Користење на тоалетна хартија во тоалетот во авионот
Шер истакнува дека тоалетната хартија е прскана – вели дека на неа секогаш се гледаат капки.

– Но капките не се од вода, туку од урина. Имено, мислам дека повеќето мажи не можат да останат со часови во авионот, особено ако има турбуленции – рече таа потсетувајќи се на тесниот простор на тоалетот во авионот и на фактот дека хартијата е веднаш до шолјата.