Сојузниците на Навални победија во некои локални парламенти

Кремљ не го споменува името на Навални. За него зборува како „пациентот“ (Фото: АП)

Сојузниците на отруениот руски опозициски лидер Алексеј Навални вчера соопштија дека некои од нив имаат обезбедено места во градските совети во Сибир.

Во исто време, независните набљудувачи го осудија пријавениот „проток на неправилности“ на вчерашните избори.

Во неколку десетици од 85 региони на земјата, Русите вчера гласаа за регионални гувернери и законодавци во регионалните и градските парламенти.