Снег во Словенија

Снегот кој паѓа во Словенија предизвика проблеми во сообраќајот, па зимската опрема е задолжителна на одредени патишта во северозападниот дел од земјата.

Снежните врнежи се на надморска височина од околу 800 метри.

Сообраќајниот информативен центар за државни патишта  ги предупреди возачите дека поради зимските услови затворени се неколку планински превои.