Смртна казна за 37 терористи во Саудиска Арабија

Саудиска Арабија денеска погуби 37 свои државјани поради поврзаност со тероризам, соопшти Министерството за внатрешни работи.

– Извршена е смртна казна над виновниците кои усвоија екстремистичка идеологија, формирајќи терористички групи за да ја загрозат безбедноста на земјата и да предизвикаат конфликт, јави државната новинска агенција.