Словенија со повеќе од 500 новозаразени

 

Во Словенија регистрирани се 537 нови случаи со корона вирус.

Процентот на заразени во однос на бројот тестирани е 20,4 отсто.

Владата на Словенија синоќа прогласи состојба на епидемија.