Словенија со 75 новозаразени, еден почина

Во Словенија во последните 24 часа потврдени се нови 75 случаи со корона вирус, додека еден пацинет почина.

Тестирани биле 1.034 лица, пренеси СТА.

Бројот на хоспитализирани порасна од 101 на 107, како и бројот на интензивна нега, на 21.