Словенечкото езеро Блед целосно поцрвене


Езерото Блед, кое е едно од најпознатите туристички места во Словенија доби комплетно црвена боја.

Eзерото уште пред еден месец почнало да добива црвена боја, но последниве денови тоа целосно поцрвене.Според биолозите ова се доlжи на брзото размножување на цијанобактериите во езерото.