Скопје и натаму најголемо жариште, Аеродром на врвот по активни случаи

Фото: Б. Грданоски

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2688 тестирања, а регистрирани се 641 нови случаи на коронавирус, додека пак само на територија на Скопје има 325.

Активни случаи по општини во Скопје:

 • Аеродром – 592
 • Карпош – 479
 • Центар – 476
 • Гази Баба – 353
 • Кисела Вода – 332
 • Ѓорче Петров – 240
 • Чаир – 134
 • Бутел – 122
 • Илинден – 49
 • Сопиште – 25
 • Сарај – 23
 • Петровец –20
 • Шуто Оризари – 17
 • Чучер Сандево – 11
 • Арачиново – 9
 • Зелениково – 9
 • Студеничани – 6