Скопје, Тетово и Штип со најмногу заразени

Фото: Б. Грданоски

Скопје, Тетово и Штип се градовите во Македонија кои досега имаат најмногу заразени од Ковид-19. Најмалку има во Неготино 31, активни 11 (*10 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)

Скопје 5116, активни 1305

Тетово 1093, активни 208

Штип 944, активни 392

Во последните 24 часа, како што соопшти Министерството за здравство , се направени 1828 тестирања, а регистрирани се 200 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-65, Куманово-14, Дебар-6, Штип-21, Прилеп-3, Тетово-12, Струга-5, Велес-12, Битола-7, Охрид-4, Кавадарци-7, Гостивар-14, Струмица-1, Крива Паланка-1, Радовиш-4, Кочани-5, Пробиштип-3, Демир Хисар-2, Македонски Брод-4, Свети Николе-3, Кичево-6, Неготино-1.