Ситуацијата во Босна и Херцеговина не се смирува: 225 новозаразени 14 починаа

Во Босна и Херцеговина во последните 24 часа регистрирани се 255 случаи на заразени со корона вирус и 14 починати.

Во Заводот за јавно здравје на Федерацијата пријавени се 1.750 примероци, од кои 155 биле позитивни.

Досега се се тестирани вкупно 156.112 примероци, а Ковид-19 е потврден кај 17.646 лица.

Што се однесува на Република Српска корона вирусот е потврден кај 70 лица, а тестирани биле 560 примероци.