Сите веднаш ги фрламе, а всушност се вистинско богатство


Ги добиваме „бесплатно“ со набавка на чевли или чанти, и веднаш ги фрламе затоа што не знаеме колку се корисни. Силиконските вреќички се неверојатно средство против влага и еве како сè уште можете да ги користите.

Секогаш кога ќе купите нов пар чевли или торба, во внатрешноста на кутијата ќе најдете минијатурни вреќички со топчиња. Скоро никој не знае која е нивната цел, па повеќето од нив ги фрлаат веднаш, не сфаќајќи колку навистина се корисни …

Овие вреќи се полни со силициум диоксид, агенс кој неверојатно ја апсорбира влагата, поради што се многу корисни во домаќинството.

Еве како и каде можете да ги користите сите … 

Остава за крпи 

Можете да ги ставите во шкафови каде што чувате крпи за да ја впиете влагата во случај шкафот да е во бањата и да не се исушат многу добро. 

За „чисти“ прозорци 

Ако ги ставите овие вреќички во автомобилот, прозорците никогаш нема да се замаглат. 

Сочувајте ги  старите фотографии 

Со текот на времето, старите фотографии почнуваат да бледнеат и хартијата се распаѓа. Ставете 2-3 вреќи во полето за слика и ќе го решите овој проблем. Продолжете го животот на шминката и жилетите Овие торби се навистина вистинско богатство. Ако ги ставите во комплет каде чувате шминка или во кутија каде чувате жилети, ќе им го продолжите рокот на траење.