Што значи кога ќе видите богомолка или се појави во вашата куќа – моќен симбол и важна порака!


Според симболичкото толкување, многу животни се поврзуваат со одредени карактеристики, симболи и значења.

Така, бувот е симбол на мудроста, бубамарата се смета за знак на среќа, а се верува дека ако на прагот ви дојде непозната мачка, а вие ја погалите, прифатите и нахраните, така ја привлекувате среќата.

Еден инсект со моќна симболика е богомолката. Таа не потсетува дека е време мирот и спокојството да влезат во нашите животи.

Богомолката доаѓа како гласник за да ве инспирира да ја прифатите и разбудите моќта на мирот и да создадете простор во нашите животи за работите во кои уживате.

Ако често гледате богомолки или одеднаш се појави во вашиот дом, тоа може да биде знак (предвесник)дека треба да обрнете внимание на нешто што ви се случува последниот период и можност за некоја прилика што не треба да ја пропуштите.