Шекеринска: Сега имаме НАТО Армија

Фото: Б. Грданоски Илустрација

Нека ни е честито. Денеска влеговме под чадорот на колективната безбедност кој штити милијарда луѓе во светот. Денешниов ден го чекавме речиси 30 години. Го чекавме, се надевавме, работевме и се жртвувавме. На моменти мислевме дека оваа цел ќе ни остане недостижна. Меѓутоа, покажавме дека кога сакаш, можеш и невозможното да го направиш достижно, порача Шекеринска.

Министерката нагласи дека е вратено достоинството на Армијата, и дека државата покажа посветена грижа кон нашите војници кои сега се НАТО – Армија.

-Тоа е Армијата која сега им возвраќа и на државата и на сите свои граѓани во првите редови на фронтот против опасноста која му се заканува на целиот свет – корона вирусот. Тоа е Армијата која секогаш кога им е потребна на граѓаните ќе застане пред нив во заштита, истакна Шекеринска.

Министерката, на припадниците на Армијата им честиташе и им се заблагодари за учеството во овој историски успех. Таа им се заблагодарам и на поранешните припадници и на сите оние чија жртва и работа е дел од овој успех. Уште еднаш нагласи дека членството во НАТО не го добивме како подарок, туку го сработивме и го заслуживме со многу тешки реформи, но и со видливи резултати.