Сестрите Делевињ ви наздравуваат со пенливо вино, сега имаат свое Della Vite

Италија– Пoпи, Кара (супермодел) и Клои Делевињ го промовираа своето прво просеко, Della Vite, по две години подготовки.

Сестрите ги здружија силите за прв пат да создадат вино од висока класа во Италија, со помош на семејството Бјазиото, кое произведуваше пенливо вино во Италија опфаќајќи три генерации.

Зборувајќи за нивниот последен семеен проект, актерката и модел Попи (34) рече: „Ние секогаш зборувавме за започнување бизнис заедно, но сакавме да најдеме нешто за кое сите навистина може да застанеме и што беше подеднакво значајно за секој од нас.

„Просеко отсекогаш бил наш ритуал, каде и да бевме во нашите животи, смеата и сеќавањата за цел живот беа направени преку ладни чаши просеко, па тоа беше очигледно совршено погодно за нас. Ние ја сакаме италијанската култура, храна, традиција и историја и сакавме да создадеме нешто што е автентично и духовито “.

35-годишната Чое додаде: „Просеко е неформален, спонтан и ослободен од ритуали и правила, затоа ни беше важно тесно да работиме со семејството Бјазиото во текот на двегодишниот процес за да создадеме вина што го претставуваат ова“.

Триото не создаде само едно, туку две шишиња пенливо вино, Della Vite Prosecco Superiore (DOCG) и Della Vite Treviso (ДОЦ), обете се потврдени како 100% вегански и производството е одржливо.

Della Vite Prosecco Superiore е богато и екстра суво и може да се пофали со ноти од агруми, комбинирани со маслинов цвет, бидејќи е направено од грозје Глера.

Помирисна, со ноти на јасмин и лаванда, е Della Vite Treviso – плус е направена од домашeн природeн квасeц за полн вкус.

За разлика од некои алкохолни пијалоци, сестрите Делевињ направија нивното шише да се издвојува од другите бидејќи не содржи етикети, а на предната страна се наоѓа елегантното лого на брендот.