Сенатот на САД не изгласа економска помош поради корона вирусот

Американскиот Сенат не го изгласа законот за економски пакет помош за борба против новиот коронавирус.

Демократите се изјаснија против законот и побараа поголема помош за здравствените работници и за тие што се погодени од епидемијата.

Преговорите за измени на законот продолжуваат, а демократите оценија дека предлогот на републиканците повеќе е за помош на корпорациите, а  на штета на здравтсвените работници и семејствата.