Секој трет во Црна Гора позитивен на Ковид-19

 

Во Црна Гора во последните 24 часа регистрирани се 320 нови случаи со корона вирус, а четоврица пациенти починаа.

Тестирани се 982 примероци

Вкупниот број починати од Ковид-19 од почетокто на јуни во Црна Гора изнесува 285, а вкупно 294.

Во последните 24 часа пријавени се 215 оздравени пациенти.