Се смирува епидемискиот бран во Австралија

Австралија - пазар за риби

Во втората по големина австралиска држава, Викторија, која во изминатиот период имаше најголема стапка на заразени со Ковид-19, во последните 24 часа се регистрирани пет смртни случаи, што е најмал број на починати случаи во последните две недели.

Властите соопштија дека уште 70 лица се позитивни на корона вирусот, така што вкупниот број на потврдени случаи на Ковид-19 во Австралија досега е скоро речиси илјади, а 657 лица починале