Се претставувал како полицаец, барал пари да помогне нивни близок да се извлече од сообраќајки со жртва


Во вторникот, во периодот од 20 до 23.32 часот во Полициската станица Свети Николе биле пријавени седум измами во обид. Според пријавеното, едно лице, кое се претставувало како полициски инспектор, се јавувало на граѓаните и под изговор дека нивен член на семејството предизвикал сообраќајна несреќа во која има загинати лица, барал пари да им помогне да не одат во затвор. Се работи на расчистување на случаите.