Се повеќе луѓе не го почитуваат полицискиот час, приведени 76 лица

Фото: Б. Грданоски

Во текот на изминатото деноноќие на ниво на целата држава 104 лица не ја почитувале забраната за движење, при што приведени се 76 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Во соопштението објавено на веб-страната на МВР се посочува дека по однос на мерката за неносење лична заштита на лице, регистрирани се 82 прекршоци. За последните 24 часа на територијата на Република Северна Македонија на 29 лица им се издадени решенија за изолација, а 13 лица потпишале изјави за самоизолација.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, и  евидентирано е едно лице кое не ја почитувало мерката за изолација.