Schiaparelli лансираше прв модел на патики, од цената ќе ви се заврти во глава


Модната куќа Schiaparelli отсекогаш била позната по својата иновативност и креативност, но пред се по храбар дизајн, што не секој би се осмелил да го направи. Токму затоа воопшто не бевме изненадени кога овој француски бренд се впушти во уште еден моден потфат. Имено, од Скиапарели го лансираа својот прв модел на патики со потпис на нивниот креативен директор Даниел Роузбери. Дизајнерот, кој е на чело на брендот од 2019 година, често флертува со надреализмот и е познат по својата беспрекорна референца за богатата креативност на основачот Елса Скиапарели.
Овој пат отиде чекор понатаму и во богатата понуда на брендот ги вклучи патиките од високата мода. Станува збор за патики Schiaparelli Pour Le Sport кои верно го отсликуваат духот на оваа култна модна куќа, но се прилагодени на секојдневниот стил. Секако, сè уште има одредена доза на надреализам во дизајнот, што само дополнително докажува дека Roseberry реши да ги прошири хоризонтите на брендот со овој потфат, а притоа да остане верен на својата оригинална визија.

Со оглед на тоа дека златните детали веќе станаа заштитен знак на дизајните на Roseberry, новите патики Schiaparelli исто така се издвојуваат токму поради тоа. Имитирањето на златните прсти е нешто што ни паѓа во очи веќе на самиот почеток, како и високо нагласената анатомија, која е особено видлива на ѓонот на патиките. Како што би очекувале од бренд како Schiaparelli, тој е еден од оние модели што, поради цената, само малкумина среќници можат вистински да си ги дозволат.

Така, патиките се продаваат по цена од 2.300 евра, а иако за многумина ова не е прифатлива сума, новиот модел на Schiaparelli веќе стана еден од најбараните меѓу бројните трендсетерки и тоа девојки.