Санкционирани 10 „диви тркачи“ на скопската обиколница

Секторот за сообраќајни работи при Бирото за јавна безбедност, во координација со Одделението за безбедност на патниот сообраќај при СВР Скопје спроведе акциска контрола против возачи на моторцикли кои учествуваат во т.н. “диви трки“ на подрачјето на град Скопје, поточно на скопската обиколница.

Притоа санкционирани се 10 возачи на моторцикли кај кои се констатирани низа прекршоци. Од нив двајца моторциклисти се приведени во полициското одделение во Петровец, а моторциклите ќе бидат упатени во станица за технички преглед за понатамошна постапка.