Санчез: Одлуката на Велика Британија за карантинот е неправедна кон Шпанија

„Ние сме во критичен момент, деновите што следат ќе бидат тешки“, рече премиерот Педро Санчез во телевизиското обраќање

Одлуката на Велика Британија да воведе задолжителен карантин за повратниците од Шпанија е неправедна, изјави шпанскиот премиер Педро Санчез.

Според него, шпанската Влада е во контакт со британската Влада и се обидува да влијае за промена на одлуката.

Шпанскиот премиер кажа и дека „грешката“ на Лондон е во тоа што го земал предвид бројот на заразени од коронавирус  во цела Шпанија, истакнувајќи дека повеќето региони во оваа земја имаат пониска стапка на Ковид-19 од Велика Британија, пренесоа британските медиуми.