Само Пехчево и Валандово немаат заболени од Ковид-19

Со денешните 166 новорегистрирани зарзени со корона вирус, во Скопје има 1.372 активни случаи, најмногу во земјава, а Пехчево и Валандово се единствените два града во кои нема ниту еден активен случај.

Со заболени од Ковид-19 се борат и Штип каде има 428 активни случаи, Куманово, со 263 случаи, потоа Гостивар со 269,  Тетово со 237, Струга со 202 и Свети Николе со 165. Над 100 случаи имаат уште Дебар – 118 и Кичево 105, додека во другите градови има помалку активни случаи на заболени од Ковид-19.

Во моментов дистрибуцијата по градови е следна:

• Скопје 4.901, активни 1.372
• Куманово 1.083, активни 263
• Дебар 206, активни 118
• Штип 859, активни 428
• Прилеп 333, активни 53
• Тетово 1057, активни 237
• Струга 456, активни 202
• Велес 225, активни 22
• Битола 143, активни 64
• Охрид 277, активни 89
• Кавадарци 70, активни 53
• Гостивар 465, активни 269
• Гевгелија 23, активни 12 (*7 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 3 на Богданци)
• Струмица 37, активни 21
• Крива Паланка 25, активни 11
• Радовиш 29, активни 21
• Крушево 16, активни 9
• Кочани 104, активни 24
• Пробиштип 53, активни 19
• Демир Хисар 33, активни 27
• Македонски Брод 36, активни 31
• Пехчево 6, активни 0
• Берово 5, активни 1
• Валандово 6, активни 0
• Виница 18, активни 14
• Делчево 5, активни 4 (*4 лица од ПЕ Делчево се од Македонска Каменица)
• Кратово 14, активни 8
• Свети Николе 224, активни 165
• Кичево 172, активни 105
• Ресен 146, активни 26
• Неготино 27, активни 7 (*10 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)