Само 29 новозаболени во Србија

 

Во Србија денеска се регистрирани 29 нови случаи од тестирани 5.930 примероци.

Вкупно кај нашиот северен сосед досега се регистрирани 32.437 позитивни случаи на Ковид-19.

Денеска нема смртни случаи.

Досега вкупно се тестирани 1.033.988 лица, кои ги исполнувале критериумите.

На репсиратори се 28 пациенти, а бројот на починати останува 733.