Саемот на книга во септември, на отворено

Издавачите се подготвени да ги понудат своите најнови изданија и својата богата понуда со големи саемски попусти на Саемот за книга 2020 кој ќе се одржи од 8.до 14. септемврина отворено во А1 Арена СЦ Борис Трајковски, кај Аква Паркот под монтажни објекти.

Љубителите на книгата ќе може да избираат од понудатана голем број домашни и странски автори, странска литература,стручна, научна и белетристичка литература,книги за млади и деца.

Согласно Протоколите за спречување на ширење на коронавирусот, пропишани од Владата на РСМ, за Саeмот на книга 2020 ќе бидат обезбедени сите мерки за кои посетителите и изложувачите ќе бидат соодветно информирани.Заради безбедноста прв пат оваа година Саемот на книга ќе се одржува на отворен простор.

Работното време на саемот е од 10 до 20 часот,а на 14. септември од 10 до 17 часот.Билетот за влез чини 30 денари, а за деца и млади до 18 години изнесува 20 денари. Истите ќе може да се набават онлајн и на билетарите пред влезот на саемот.

Саемот на книга е поддржан од Министерството за култура на Македонија.