Сѐ на децата, ништо на Доналд Трамп – што содржи тестаментот на Ивана Трамп?

Во тестаментот, Ивана Трамп оставила на својата поранешна дадилка стан од 1 милион долари - и нејзиниот јоркширски териер, Тигар Трамп - и ништо на поранешниот сопруг Доналд Трамп


САД- По смртта на бизнисменката, модна икона и прва сопруга на Доналд Трамп,  во јули 2022 година, имотот на Ивана Трамп од 34 милиони долари беше поделен на нејзините деца, пријатели и добротворни цели.

Нејзиниот тестамент внимателно назначи сè што е вредно во нејзиниот живот: нејзиното куче, облека и имот од повеќе милиони долари, оставајќи ги  омилените предмети на поранешната дадилка и последниот поранешен сопруг, додека нејзиниот најпознат поранешен сопруг, поранешниот претседател Доналд Трамп, не доби ништо.

Според оставинските записи разгледани од Insider, Ивана Трамп оставила голем дел од нејзиниот личен имот, вклучувајќи го и нејзиниот накит и сите средства од продажбата на нејзината колекција крзна на нејзините деца: Доналд Трамп Џуниор, Иванка Трамп и Ерик Трамп.

Нејзината преостаната облека беше донирана на Американскиот Црвен крст и Армијата на спасот, што добротворните организации го признаа во оставинската евиденција.

Што се однесува до нејзиното мултимилионско портфолио со недвижнини, децата на Ивана Трамп заедно со Доналд Трамп добија контрола над нејзиниот градски дом во Апер Ист Сајд, имотот во Франција и имотот во Чешка.

Стан на Флорида во сопственост на припадничката на високото општество и бизнисменка, за која Редфин проценува дека има вредност од 1.148.407 долари, ѝ е оставен на пријателката  и поранешна дадилка, Дороти Кари.

Кари, која остана доживотен пријател на семејството Трамп откако работеше како дадилка за децата, исто така го чува преживеаниот јоркширски териер на Ивана Трамп, Тигар Трамп. Кари зборуваше на нејзиниот погреб минатиот јули, алудирајќи на тоа дека Ивана Трамп се чувствува изолирана и има болка.

Имено, иако се смириле и нејзините посмртни останки беа погребани на имотот на Доналд Трамп,  на еден од неговите терени за голф, поединечно, таа не му оставила ништо во нејзиниот последен тестамент. Разводот на двојката беше финализиран во 1990 година.

Ивана Трамп се омажи уште двапати пред нејзината смрт на 73-годишна возраст. Нејзиниот последен поранешен сопруг, Росано Рубиконди, почина во 2021 година, и ако нејзиниот тестамент – напишан и заверен на нотар во 2019 година – содржеше планови да му го  остави во наследство имотот во Сен Тропе, Франција.

Двојката имаше повторно врска и се венчаа во 2008 година пред да се разведат во 2009 година и да се смират набргу потоа, според Page Six. Тие продолжија да се забавуваат до 2019 година, објави People.

Според оставинските записи во округот Мајами-Дејд, Флорида, каде Ивана имала постојан престој и покрај тоа што живеела со скратено работно време во Њујорк, извршувањето на последните желби на Ивана било завршено кон крајот на минатата година.