Руската министерка за култура позитивна на корона вирус

Руската министерка за култура Олга Љубимова е позитивна на тестот на новиот коронавирус.

Таа има слаби симптоми и продолжува да работи онлајн, одржувајќи состаноци преку интернет, изјави нејзината секретарка.

Во Русија во последните 24 часа бројот на заразени случаи со Ковид-19 е зголемен за над 10.000 лица, четврти ден по ред, и сега вкупниот број на заболени изнесува 165.929.