Руската амбасада и Општина Центар ќе садат дрвја позади Универзална сала

Амбасадата на Руската Федерација во земјава и Општина Центар денеска организираат садење дрва позади Универзалната сала со што ќе биде најавена реконструкцијата и отворањето на Паркот на сеќавање.

Активноста, како што соопштуват од Руската Амбасада, е во рамки на настаните по повод 75-годишнината од Големата Победа.