Русија со дронови ја нападна Украина


 Русија во текот на ноќта лансираше 12 дронови и крстосувачка ракета врз Украина, а украинскиот противвоздушен систем уништи 10 од дроновите пред да ја погодат целта, соопштија украинските воздухопловни сили.

Крстосувачката ракета не била уништена, но не ја погодила целта, соопштија претставници на воздухопловните сили без да дадат дополнителни детали. Не беше кажано што се случило со другите два дрона кои не беа уништени.

Агенциите наведуваат дека извештајот не може независно да се потврди.

Дроновите Шахид од иранско производство беа насочени кон северозападниот дел на Украина, соопштија воздухопловните сили. Повеќето од нив се урнати во областа Миколаев на југот на Украина. Нема извештаи за штета од паѓање на остатоци или дронови кои не биле уништени.