Русија ги затвора границите

Русија ќе ги затвори своите граници од 30 март во обид да го спречи ширењето на коронавирусот, соопшти денеска руската Влада.

Мерката ќе се однесува на сите возила, железничките и пешачките контролни пунктови, како и на руските поморски граници.

Од оваа мерка ќе бидат изземени само руските дипломати и возачите на камиони.

Русија веќе ги прекина меѓународните летови.

Во Русија досега се пријавени 1.264 случаи на заразени со коронавирус.