Рекорден пораст на заболени од корона во Русија 

Бројот на заболените од корона висрус во Русија скокна на 2.337 отккако беа регистрирани нови 500 инфицирани лица. Ова е најголемиот дневен пораст на заболени. Бројот на инфицирани расте седум дена по ред.

Досега починаа 18 лица, а 121 се излечени.