Редок случај во Косово: Се роди бебе со два пола!

Редок случај на породување се случил на гинеколошката клиника во Приштина. Бебе е родено со два пола и ова е прв пат такво нешто да се случи во Косово. Лекарите шокирани од овој настан, без да откриваат многу детали велаат дека бебето во моментот е во Клиниката за неонатологија, каде минува низ потребните лекарски прегледи.

Овој необичен настан го привлече вниманието на сите и се очекува да биде добро проучен пред да се донесат какви било решенија.

Во развиените земји овие случаи се дијагностицираат и третираат навремено, а во регионот може да потрае четири или пет години додека детето да расте па после да се интервенира преку операција.