Речиси ништо не ги запира јапонските супер брзи возови – но една змија го стори тоа

Змија во супер брз „воз куршум“ предизвика ретко доцнење на железницата во Јапонија


Речиси ништо не ги спречува познатите јапонски супер брзи возови да сообраќаат точно на време – но мала змија која се провлекува низ патнички вагон ќе го направи трикот, иако само за 17 минути.

Во вторникот, патник пријавил на персоналот на станицата во Токио дека змија од 40 сантиметри била забележана во вагонот на воз што пристигнувал од Нагоја, според Централната јапонска железничка компанија.

Возот требаше да тргне за градот Осака, но наместо тоа беше ставен надвор од сообраќај како мерка на претпазливост. Требаше да се додели уште еден воз на рутата, што предизвика доцнење кое, иако кратко според многу други национални железнички стандарди, беше релативно значајно за немилосрдната точна услуга на Јапонија.

Нема информации за повредени. Над 600 патници беа погодени од доцнењето.

Видот на змијата е непознат, а во тек е преглед за да се утврди како змијата се качила на возот, изјавија за Си-Ен-Ен од железничката компанија.

„Возот – куршум“, познат како Шинкансен во Јапонија, е познат по својата ефикасност, како и по брзината до 320 километри на час. Патниците во Јапонија ја очекуваат неговата сигурност.

Во 2017 година, кондуктер на Цукуба експрес, предизвика извинување на мрежата откако замина 20 секунди порано.