Разводот со Бред Пит не е завршен: Џоли бара фер судење

САД (АП) – Анџелина Џоли побара приватниот судија кој го надгледува нејзиниот развод од Бред Пит да биде дисквалификуван од случајот, поради деловни односи со еден од адвокатите на Пит. Таа поднесе барање за развод во 2016 година.

Пит и Џоли, како и други славни двојки , плаќаат за приватен судија во случај на развод, за да останат запечатени многу од нивните досиеја и личните и финансиските детали во нив, иако мора да се направат некои правни потези во рамките на вообичаена судска постапка.

Адвокатите на Џоли се обидоа во приватни постапки да го осудат судијата Оудеркирк , но страната на Пит инсистирала да го задржи.

„Како што е наведено во поднесувањето, целиот мој клиент бара е фер судење засновано врз факти, без никакви посебни фаворити да се проширува на ниту една страна“, рече адвокатот на Џоли Саманта Бли Деџеан во е-пошта до Асошиејтед Прес. „Единствениот начинот на кој парница може да верува во процесот е за сите вклучени да обезбедат транспарентност и непристрасност. “

Пит и  Џоли беа прогласени за разведени во 2019, а актерката го отфрли Пит од презимето , во април 2019 година, откако нивните адвокати побараа пресуда тие да се водат како сингл , додека останатите прашања, вклучувајќи ги финансиите и старателството над децата, остануваат .

Бидејќи повеќето документи се запечатени, не е јасно кои прашања остануваат нерешени, но Џоли поднесе документи во 2018 година во кои се вели дека Пит не плаќал доволна поддршка за децата, за што неговите адвокати го оспорија, нарекувајќи го обидот да се манипулира со медиумите околу поделбата на имотот.

Џоли (44) и Пит (56) беа двојка 12 години, а во брак 2 години . Имаат шест деца.