Расте бројот на смртни случаи и во Холандија

Бројот на жртвите во Холандија денеска изнесува 179

Бројот на потврдени случаи на коронавирус во Холандија се зголеми за 16 отсто, нови 573 лица со што вкупниот број изнесува 4.204, соопштија холандските здравствени власти во дневното ажурирање во неделата.

Бројот на починати во Холандија се зголеми за 43 лица и сега тој изнесува 179. Жртвите се на возраст меѓу 57 и 97 години.