Раководните лица кои не го испорачале она што се очекува, треба сами да си заминат, смета Битиќи


Раководните лица кои не го испорачале она што го очекувале граѓаните, не треба да очекуваат некој да ги смени, туку сами треба да си заминат, изјави денеска вицепремиерот задолжен за економските сектори Фатмир Битиќи.

Одговарајќи на новинарски прашања на прес-конференцијата во Владата, Битиќи рече дека следната недела почнува процесот на дефинирање на директори во третиот ешалон.

Деновиве, според него, треба да бидат испратени до Собранието и предлозите за заменици-министри.