Рајанер ќе го намали бројот на летови во септември и во октомври за 20 процетни

Ирската нискобуџетна авиокомпанија Рајанер ќе ги намали капацитетите за уште 20 проценти во септември и во октомври оради повторното воведување на некои ограничувања на патувањата, што доведе до значителен пад на однапред резервирање на билети во изминатите 10 дена.

Авиокомпанијата наведе дека намалувањето на капацитетите ќе биде фокусирано на Франција, Шпанија, Исрка и Шведска, истакнувајќи оти тоа подразбира намалување на бројот на летови, а не затворање на рутите.

Акциите на Рајанер, што изминатите недели го достигнаа највисокото ниво од почетокот на јуни, денеска забележаа пад од 4,4 проценти на 11,22 евра.