Рајан Рејнолдс го продаде својот џин за 600 милиони долари, сака да биде богат како Клуни од текила

САД-Додека големите актерски заработки во попладневните часови доаѓаат од зделки за аукција на филмови и серии што ги добија услугите за стриминг, бизнисот со алкохол стана прилично добар начин за sвездите да ги надополнат своите приходи. Рајан Рејнолдс ( сопругот на Блејк Лавли) го продаде својот бренд на пијалокот познат како Aviation Gin за 610 милиони долари на британската компанија за производство на алкохол Diageo, со уплата однапред од 335 милиони американски долари.

Договорот не е помалку од оној што го направи Diageo, откако ја купи компанијата за текила Casamigos на Оскаровецот Џорџ Клуни, Ранде Гербер (сопругот на супермоделот Синди Крафорд)  и Мајк Мелдманб за 700 милиони американски долари со уште еден потенцијал од 300 милиони американски долари.

„Пред нешто повеќе од две години, станав сопственик на Aviation Gin затоа што го сакам вкусот на овој пијалак од било кој друг вкус. Она што не очекував беше чиста креативна радост што ќе ве научи новата индустрија. Растењето на марката со мојата компанија, маркетинг максимум напори, беше меѓу најисполнетите проекти со кои сум бил вклучен. Сакам да му се заблагодарам на Diageo за нивниот неверојатен тим и страста. Ние сме толку возбудени за следното поглавје на Aviation Gin, за кое, ветувам, ќе бара исто толку малку читање. “