Првиот ден од новата година неработен за сите граѓани

Фото: Б. Грданоски

Први јануари – Нова Година, која годинава е во петок, е неработен ден за сите граѓани.

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека овој ден е неработен согласно Законот за празници.

– Министерството за труд и социјална политика, на граѓаните им ја честита Новата Година, се вели во соопштението.