Прв случај на мајмунски сипаници во Турција


Во Турција е потврден првиот случај на мајмунска сипаница, соопшти денеска министерот за здравство Фахретин Коџа.

Според него, пациентот има 37 години и има нарушен имунолошки систем.

Коџа навел дека пациентот е во изолација и дека не се идентификувани други случаи.