Продолжен за седум дена рокот за поднесување ДДВ-04

Управата за јавни приходи ги известува даночните обврзници и сметководителите дека рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 за даночниот период од 1 до 29 февруари годинава се продолжува до 31 март годинава.

-Согласно со препораките на Владата на Република Северна Македонија за преземање мерки и активности за превенција од ширење на болеста Ковид-19 (коронавирус), Управата за јавни приходи информира дека крајниот рок за поднесување на ДДВ-пријавата за даночниот период од 01.02.2020 до 29.02.2020 од 25.03.2020 се продолжува за седум дена, односно краен рок за поднесување на ДДВ-04 пријавите ќе се смета 31.03.2020 година, соопшти денеска УЈП.