Признанија за 29 матуранти првенци од училиштата на Град Скопје


Градоначалничката на Скопје Данела Арсовска денеска им додели признанија и парични награди на 29 матуранти првенци на генерацијата од 23 скопски средни училишта на традиционалната манифестација „Средба на првиот со најдобрите“, што се одржа во кино „Фросина“ во Младинскиот културен центар. 

Се работи за матуранти со најдобар успех од генерацијата 2020-2023, 2019-2023 и првенци на генеација за особени постигнувања и резултати во процесот на инклузија.

– Со задоволство денеска го афирмираме училишниот успех на првенците на генерација во средните училишта на Град Скопје и оддаваме јавно признание за постигнатите резултати. Вие сте иднината на Скопје и Македонија, во вас гледаме успешни идни професионалци и пример за идните генерации средношколци, им порача Арсовска на доделувањето на наградите.

Традиционалната манифестација „Средба на првиот со најдобрите“ е под покровителство на Град Скопје, а во организација на Дирекцијата за култура и уметност Скопје.

Матурантите добитници на годинешните награди и признанија се:

Мила Јаневска                         СУГС „Панче Арсовски“

Матеј Петревски                         СУГС „Васил Антевски – Дрен“

Ана Јаневска                         СУГС „Димитар Влахов“

Марија Мицевска                         СУГС „Димитар  Влахов“

Ангела Сибиновска              СУГС „Јосип Броз -Тито“

Јована Трајановска              СУГС „Владо Тасевски“

Миа Шутева                                   СУГС „Раде Јовчевски – Корчагин“

Филип Бојаџиевски               СУГС  „Орце Николов“

Ефра Емини                                   СУГС „Марија Кири – Склодовска“

Кристијан Зафировски             СУГС „Марија Кири – Склодовска“

Ана Даневска                         СУГС „Д-р Панче Караѓозов“

Даниела Павловска              СУГС „Браќа Миладиновци“

Лука Чарапиќ                         СУГС „Георги Димитров“

Фросина Тодорова              СУГС „Георги Димитров“

Ендрит Шаќири                         СУГС „Зеф Љуш Марку“

Никола Рисафов                         СУГС „Боро Петрушевски“

Јане Јанкулоски                         СУГС „Боро Петрушевски“

Леон Али                                    СУГС „Шаип Јусуф“

Фатиме Красниќ                         СУГС „Шаип Јусуф“

Исра Реџепи                         СУГС „Арсени Јовков“

Андреј Петковски                         СУГС „Никола Карев“

Беким Хашани                         СУГС „8-ми Септември“

Никола Мирковски                         СУГС „Лазар Танев“

Дамјан Цветановски              СУГС „Лазар Танев“

Јован Колевски                         СУГС „Михајло Пупин“

Дарија Дамевска Идриз              СУГС „Здравко Цветковски“

Никола Дивјак                         СУГС „Кочо Рацин“

Зерина Чупи                                    СУГС „Цветан Димов“

Исра Љоки                                    СУГС „Сарај“