Природна убавина: Хелен Мирен без шминка за добротворни цели

САД- Додека многу познати личности сакаат да се нашминкани за време на самоизолацијата, Оскаровката Хелен Мирен (74) сподели рано наутро селфи во обид да собере пари за жртвите од Ковид 19.

Мирен сподели фотографија на Инстаграм од спалната соба, тазе разбудена.

„За возврат за оваа слика од мене буквално првото нешто наутро, ве молам донирајте ја за помош за интензивна нега …“, напиша Мирен.

Актерката обезбеди линк за прибирање финансиски средства за Друштвото за интензивна нега – Англија, организација која помага да се обезбедат средства и за пациентите со интензивна нега и за нивните здравствени работници.

Според страницата за прибирање на средства, добротворната организација ја водат и организираат здравствени работници, како медицински сестри и доктори, кои им помагаат на оние на кои им е потребен респиратор заради Ковид 19.

Повеќе од 800.000 следбеници на Мирен на Инстаграм ја пофалија ѕвездата за нејзината бесплатна фотографија без шминка и нејзиниот добротворен дух.

„Вие сте природна убавина, Хелен и мојата омилена актерка“, напиша една жена следбеничка. „Штотуку ја изгубив работата, како и многумина низ целиот свет, но се восхитувам на вашите напори да им помогнете на тешката состојба со која се соочуваат нашите здравствени работници.“

Во новата кампања “Self Worth, Worth Sharing” за L’Oréal, Мирен рече дека чувствува притисок како актер за да изгледа како да има се.

Мирен, долгогодишен амбасадор за L’Oréal, сподели како кампањата е дел од поголема мисија да им помогне на жените додека ги учат лекциите за кариера со годините.

„Кампањата “Self Worth, Worth Sharing” е толку важна за емоционалната благосостојба на младите жени“, рече Мирен. Во денешната дигитална ера, социјалниот притисок е во пораст, затоа имањето соодветна поддршка е поважно сега од кога и да било “.